Despre noi

PROIECTARE SI EXECUTIE DE ULTIMA GENERATIE

SC KEMA TRONIC

este o firma de inginerie specializata in proiectarea si realizarea de statii de epurare, in consultanta si proiectare, studii de fezabilitate, proiecte tehnice, documentatii de atribuire si cereri de finantare pentru fonduri europene, cu experienta de 30 de ani. Domeniile de activitate sunt:

  • tratarea apelor pentru potabilizare
  • epurarea apelor uzate comunale si industriale si tratare namoluri, retele de alimentare cu apa si canalizare
  • ferme porci, vite, oi, pasari, curcani, capre etc.
  • uzine de biogaz
  • instalatii de producere energie electrica solara fotovoltaica, pompe de caldura pentru obtinerea de caldura din energie solului.

KEMA TRONIC este printre primele firme din Romania care si-au orientat recent activitatea si catre activitati in domeniul cogenerarii pe baza de biomasa, avand in vedere tendintele si realizarile europene actuale.

Activitatea Curenta

proiect prin programul de finantare NEPTUN 2018

cercetare privind tehnologia de electrooxidare avansata cu reducerea cu 30% a productiei de namol activ

proiect: Cercetări privind creșterea eficienței fermentării anaerobe în stațiile de epurare orășenești prin implementarea tehnologiilor de dezintegrare a nămolului, Contract subsidiar tip D in cadrul proiectului Partener Ecoind-POC

Statie de epurare Oltenita 30.000 LE

kema tronic
kema tronic

Statia de epurare Targu Secuiesc, 24.700 LE

Statia de epurare Danutoni - Petrosani, 129.050 LE

Statia de epurare Podoleni, jud. Neamt, 28.838 LE
Tehnologia de epurare este proiectata cu treapta tertiara pentru nitrificare, denitrificare si reducere fosfor, si cu tratarea prin dezintegrare electrocinetica si ultrasonica a namolului recirculat.

Statia de epurare Corbu, jud. Constanta, 66.000 LE:, cu dezintegrare electrocinetica a namolului recirculat, hidroliza termica a namolului fermentat recirurculat, dezintegrare ultrasonica a namolului in exces cuplat cu namolul fermentat.

SC Kema Tronic s-a specializat in proiectarea de tehnologii inovative in economia circulara, care sa duca la reducerea consumului de energie electrica a statiei de epurare cu 50%, respectiv Nanogen si Nanotermo, (care permit si reducerea cu 50% a productiei de namol in exces, recircularea apei imbogatite in CO2 si N2)si Nanoair, (care permite epurarea aerului din statii de epurare si orase).